США нададуть 15 мільйонів дол додаткової гуманітарної допомоги Україні

Субота, 17 жовтня 2015, 00:58

Сполучені Штати оголосили про надання майже 15 млн. американських доларів додаткової гуманітарної допомоги для тих, хто потерпів через конфлікт на сході України.

Про це йдеться у офіційній заяві посольства США в Україні.

Таким чином загальний об’єм гуманітарної допомоги США сходу України з початку кризи становить майже 84 млн. американських доларів. 

Ці нові кошти, надані Агентством США з міжнародного розвитку, будуть спрямовані на забезпечення тимчасового житла для понад 35 тис. людей на прийдешній зимовий період.

Також ця допомога буде використана для забезпечення потерпілих чистою питною водою і дотримання належного гігієнічно-санітарного режиму, аби запобігти поширенню хвороб.

Крім того, ця допомога буде надавати можливості для працевлаштування, щоб люди і підприємства повернулися до нормального життя, і допоможе домогосподарствам відбудувати втрачене. 

Сполучені Штати знову наголошують на своєму заклику забезпечити повний і безперешкодний доступ на всій території зони конфлікту, аби гуманітарна допомога могла достатися до тих цивільних осіб, які її потребують.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування