Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Харківщині СБУ перекрила канали контрабанди до "ДНР/ЛНР" через Росію

Субота, 17 жовтня 2015, 03:08

Міжвідомча група у складі співробітників СБУ, прикордонників та митників блокувала низку каналів незаконного переміщення товарів до районів тимчасово підконтрольних терористам "ДНР/ЛНР" через територію Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Згідно із зовнішньоекономічними контрактами, укладеними на замовлення офшорних компаній, підприємці відправляли товари до країн близького та далекого зарубіжжя. У документах обов’язково зазначалося, що товар буде перевантажено на території Ростовської області (РФ). Насправді в Росії оформлювався реекспорт вантажів в Україну. Зворотне переміщення товарів здійснювалося вже через ділянки кордону, що контролюються терористами" - сказано у повідомленні.

Більшість товарів складали продукти харчування довготривалого зберігання: мінеральна вода, соки, крупи, цукор, консерви. Крім цього, у такий спосіб через державний кордон України незаконно переміщувалися будівельні матеріали.

Лише за останні два тижні міжвідомча група затримала дев’ять великовантажних автомобілів, що використовувалися для транспортування незаконних товарів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування