Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Канаді обіцяють створити фонд для боротьби з російською пропагандою

Субота, 17 жовтня 2015, 05:12

Правляча партія Канади обіцяє створити 10-мільйонний фонд для фінансування медіа, що боротимуться із російською пропагандою.

Про це йдеться у відповіді керівниці виборчого штабу Консервативної партії Канади Дженні Бірн на запит Конгресу українців Канади, повідомляє Укрінформ.

"Переобраний Консервативний уряд допоможе Україні протистояти путінській машині пропаганди. Ми започаткуємо "Цифровий Фонд Свободи" та протягом чотирьох років вкладемо у нього 10 млн дол. для допомоги міжнародним групам та незалежним медіа у протидії російській пропаганді в Україні та Східній Європі", - зазначила Бірн.

Вона наголосила, що російська інформаційна війна проти України стала частиною військового вторгнення.

"Путін веде інформаційну війну проти України з використанням телебачення, Інтернету та соціальних медіа як складову військового вторгнення. Метою цього є поширення дезінформації та маніпулювання громадською думкою", - підкреслила керівник виборчого штабу Консервативної партії.

Нагадаємо, 19 жовтня в Канаді пройдуть федеральні вибори, за результатами яких буде сформовано новий уряд. Наразі опитування свідчать, що найбільшу підтримку населення має опозиційна Ліберальна партія, від якої на 4% відстає Консервативна. Нині більшість у парламенті країни має Консервативна партія, а посаду прем'єр-міністра вже 10 років обіймає її лідер - Стівен Харпер, відомий своєю проукраїнською позицією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування