Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінінфраструктури: Внаслідок аварії катера в Затоці загинули 12 осіб

Субота, 17 жовтня 2015, 20:17

Внаслідок аварії прогулянкового катера в районі Затоки на Одещині знайдено 12 тіл загиблих, вдалося врятувати 23 людини.

Про це повідомили у прес-центрі Мінінфраструктури України  ввечері 17 жовтня. 

"Вдень 17 жовтня прогулянкове судно "Іволга" вийшло з приватної бази для прогулянки в акваторії Чорного моря в районі м.Білгород-Дністровський. За попередніми даними на борту перебували 36 осіб. Під час повернення на базу приблизно о 16:00 судно перевернулося", - йдеться у повідомленні. 

Триває рятувальна операція,  в якій брали участь судна Адміністрації морських портів України, Білгород-Дністровського порту і Держприкордонслужби.

"В результаті пошукових робіт вдалося врятувати 23 людини, знайдено 12 тіл загиблих. Пошукова операція триває. Інформація оновлюватиметься", - заявили у відомстві. 

Як повідомив у Facebook заступник глави Одеської ОДА Володимир Жмак, причина трагедії - сильний шторм і відсутність рятувальних жилетів.

"Знайдено 12 потонулих. Ще одного шукають. Врятувати вдалося 23 людини, 18 з них - у лікарні Білгород-Дністровського, 5 - від госпіталізації відмовилися", - зазначив він.

"О 6:50 на банку на ловлю бичків вийшов малий плавзасіб "Іволга", на борту 33 пасажири і 3 члени екіпажу. О 15:30 при поверненні по фарватеру в напрямку Дністровського лиману на відстані приблизно 1 км від берега судно перекинулося", - додав Жмак.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк розпорядився створити спеціальну комісію для розслідування обставин трагедії, координації проведення аварійно-рятувальний робіт та ліквідації наслідків аварії прогулянкового судна.

Комісію доручено очолити віце-прем'єр-міністру - Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубку, повідомляє урядовий портал. Заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков вже виїхав до Іллічівська.

Як відомо, раніше глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі повідомив про аварію катера та зазначив, що кількість жертв уточнюється. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування