Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк назвав умови проведення виборів на Донбасі

Понеділок, 19 жовтня 2015, 02:10

Для проведення виборів на Донбасі існує низка чітких умов.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у "10 хвилинах", йдеться у повідомленні на сайті Кабінету міністрів України.

"Щодо питання виборів на Донбасі, який знаходиться під тимчасовим контролем російських бандитів і терористів, - звичайно, там треба провести вибори. І для цього необхідно ухвалити окремий закон. Але є дуже чіткі умови для проведення виборів на Донбасі", - підкреслив він.

Перша умова, наголосив Арсеній Яценюк, - "вибори під дулами російських автоматів ніхто проводити не буде": "Вони зобов’язані покинути територію України і виконати Мінські домовленості".

"Півтора мільйона тимчасово переміщених осіб, які зареєстровані в Україні, повинні отримати право взяти участь в такому виборчому процесі і вибрати тих, хто буде представляти місцеву владу Донецька і Луганська", - підкреслив Глава Уряду.

Третя умова, за його словами, - такі вибори повинні чітко відповідати українському законодавству та найвищим стандартам чесних і прозорих виборів.

"Четверте - ми повинні забезпечити політичну конкуренцію в Донецьку і Луганську, як через доступ засобів масової інформації до цих територій, так і через право всім політичним партіям України взяти участь в цих виборах і направити туди своїх кандидатів",- сказав він.

"А російська ідея легалізувати через вибори цей анклав і надати терористам статус депутатів місцевих рад не пройде", - наголосив Арсеній Яценюк.

Як відомо, під час переговорів Нормандської четвірки сторони засудили проведення псевдовиборів на окупованих територіях і заявили, що вони повинні бути скасовані.

Тоді президенти прийшли до згоди, що вибори на окупованих територіях повинні проводитися за українським законодавством при моніторингу БДІПЛ/ОБСЄ.

Після цього бойовики заявили не про скасування, а про перенесення їхніх псевдовиборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування