Запаси нафти Саудівської Аравії найбільші з 2002 року

Понеділок, 19 жовтня 2015, 05:54

Комерційні запаси саудівської нафти склали в серпні 326,6 млн барелів, що є рекордним показником щонайменше з 2002 року.

Про це з посиланням на дані Спільної ініціативи з нафтової статистики (Joint Organisations Data Initiative, JODI), пише Bloomberg.

У липні цей показник становив 320,2 млн барелів. При цьому королівство знизило експорт нафти з 7,27 млн в липні до 7 млн барелів на день у серпні.

"Падіння експорту саудівської нафти відображає реалії сучасного ринку, - вважає аналітик з Лондона Мохаммед Рамаді. - Цілком логічно спостерігати зниження експорту з боку Ер-Ріяда, оскільки ринок стає більш конкурентним, а багато країн-членів ОПЕК продають сировину зі знижкою за ціною нижче, ніж саудівська нафта".

Зростання комерційних запасів саудівської нафти - це частина стратегії королівства з утримання своєї частки на ринку, зазначає Рамаді.

"Саудити не скоротять виробництво нижче 10,2 млн барелів на день, а всі надлишки сировини йдуть у комерційні запаси", - говорить експерт. Такий тренд зберігається вже кілька місяців і можна очікувати, що він продовжиться доти, доки Ер-Ріяд хоче зберігати свою частку на ринку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News