Глава адміністрації Путіна: Ми з українцями один народ

Понеділок, 19 жовтня 2015, 10:13

Глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявляє, що українці та росіяни є одним народом.

Про це він заявив в інтерв'ю ТАСС.

"Ясно, що вони, відносини з офіційним Києвом, впали, говорячи простою мовою, нижче плінтуса. Але потрібно врахувати дві обставини. По-перше, все сталося не з вини Росії", - сказав він.

"По-друге, Україна ─ особливий випадок, там як і раніше проживають мільйони наших людей. І не в якомусь віртуальному сенсі, а цілком конкретному: це чиїсь батьки, брати, сестри, бабусі, дідусі ... Тому слова Володимира Володимировича абсолютно справедливі і правомірні, по суті, ми один народ. Ментально, релігійно, культурно між нами нескінченно багато спільного. Включаючи мову. Єдиний слов'янський народ, тут і сперечатися нема про що", - заявив він.

На репліку про те, що в Україні подібний підхід викликає різке неприйняття, він сказав:

"Можна, звичайно, в дцять разів намагатися переписати історію, але суті це не змінить. Рано чи пізно, я в це вірю, настане період, коли відновлення відносин між нашими країнами почнеться", - вважає він.

"Не все від нас залежить. Якщо інша сторона не хоче, чи не будеш же змушувати. Це не наш метод", - сказав він.

При цьому Іванов вважає, що навіть, якщо Росія виконає Мінськ-2, санкції все одно не будуть зняті.

"Пов'язувати одне з іншим не став би. Ви впевнені, що з нас знімуть санкції навіть за умови беззаперечного виконання "Мінська-2"? Де гарантії? Особисто у мене великі сумніви. Але нам нема за що виправдовуватися або вибачатися", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування