Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії злочинців пропонують відправляти не в тюрму, а до армії

Вівторок, 20 жовтня 2015, 07:50

Член комітету Держдуми з конституційного законодавства і державного будівництва Олексій Діденко від ЛДПР готує проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу РФ і в ФЗ "Про військовий обов'язок і військову службу", що передбачають введення нових виховних заходів для осіб, які вчинили ненасильницькі злочини невеликої та середньої тяжкості.

Про це пишуть "Известия".

 Зокрема, за подібні злочини, вчинені чоловіками вперше у віці від 18 до 45 років, російський законодавець пропонує як альтернативу кримінальному покаранню, у тому числі позбавленню волі, обов'язок проходження військової служби у Збройних силах Росії.

На думку Діденка, це нововведення дозволить більш гуманно підходити до питання перевиховання громадян, які вперше засуджені за незначні злочини, а також певною мірою вирішить і питання з переповненістю місць позбавлення волі.

Термін служби в армії буде дорівнювати терміну позбавлення волі, зазначеному в цих статтях. Нова норма не поширюватиметься на осіб, які вчинили насильницькі, тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування