Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свідка у справі Сенцова етапували в колонію і помістили в штрафізолятор

Вівторок, 20 жовтня 2015, 10:52

Засудженого у справі Олега Сенцова Геннадія Афанасьєва, етапували в Сиктивкарську колонію РФ і помістили в ШІЗО.

Про це розповів "Медіазоні" адвокат засудженого Олександр Попков.

Точної дати приміщення в ШІЗО і терміну дії цього заходу ні він, ні член Громадської спостережної комісії Ігор Сажин не змогли назвати.

У колонії членам місцевої ОНК повідомили, що в ШІЗО Афанасьєва відправили через леза, які у нього нібито виявили.

Сажин розповів, що співробітники ІК-25 говорять про наявність відеозапису обшуку. Афанасьєв у розмові з правозахисниками говорив, що йому підкинули лезо.

При цьому скарг на погрози або тиск з боку співробітників ФСВП під час етапування з Ростовської області в Комі, за словами Сажина, засуджений не висловлював.

Афанасьєв і його захисник припускають, що лезо кримчанину підкинули, щоб спровокувати його переклад на суворі умови утримання.

Попков зазначив, що дізнався про місцезнаходження свого підзахисного тільки в п'ятницю, 16 жовтня, від місцевих правозахисників. ФСВП не повідомляла адвоката про етапування Афанасьєва. Як уточнив Сажин, в Сиктивкар Афанасьєва доставили ще 8 жовтня, але спочатку його помістили в СІЗО-2.

Афанасьєва засудили до семи років колонії суворого режиму, визнавши його винним у тероризмі.

Справу стосовно нього розглядали в особливому порядку, оскільки він дав свідчення і свідчив проти інших фігурантів справи.

На процесі у справі українського режисера Олега Сенцова і антифашиста Олександра Кольченка Афанасьєв відмовився від первинних свідчень, заявивши про тортури при допиті. Він повідомив, що обмовив Сенцова і терористичної організації з їх участю в Криму не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування