Росія завершує будівництво бази ППО в Арктиці

Вівторок, 20 жовтня 2015, 11:48

Росія завершує будівництво адміністративно-житлового комплексу на острові Земля Олександри архіпелагу Земля Франца-Йосипа, що входить у військову інфраструктуру Північного флоту РФ в Арктиці.

Про це повідомляє ТАСС.

Площа комплексу "Арктичний трилисник" становить понад 14 тис. кв. м. Автономність комплексу дозволить забезпечити проживання 150 осіб протягом півтора року.

"Між усіма об'єктами інфраструктури будуть функціонувати переходи, які захищатимуть особовий склад від впливу зовнішнього середовища і додатково зберігатимуть тепло. На острові насипані дороги, побудована і функціонує берегова насосна станція, яка дозволяє приймати паливо від танкерів і подавати його на склад паливно-мастильних матеріалів", - повідомили російські військові.

"Арктичний трилісник" - другий комплекс замкнутого циклу, що будується для Північного флоту РФ у високоширотних районах Арктики. Першим був побудований "Північна конюшина" на острові Котельний архіпелагу Новосибірських островів.

Росія планує побудувати 13 аеродромів, 10 технічних позицій для радіолокаційних підрозділів та один авіаційний полігон в Арктиці.

Міноборони Росії вже приступило до створення семи аеродромів в регіоні. Москва розгорнула зенітно-ракетний комплекси С-400 і новітні "Панцир-С1" в Арктиці.

Москва каже, що він зміцнює свою присутність в Арктиці, щоб протистояти експансії НАТО вздовж її кордонів у Східній Європі.

Як повідомлялося, Росія веде будівництво бази протиповітряної оборони на острові Середній, який входить в архіпелаг Сєдова у складі Північної Землі.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування