Рятувальники продовжують шукати можливих жертв катастрофи "Іволги"

Вівторок, 20 жовтня 2015, 15:32

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонники продовжують пошук можливих жертв катастрофи судна "Іволга" в Одеській області.

Про це повідомив журналістам заступник голови урядової комісії з розслідування катастрофи, заступник міністра транспорту Юрій Васьков у Києві у вівторок, передає Інтерфакс-Україна".

"На місці трагедії ведеться посилене патрулювання як берегової лінії силами ДСНС, в районі місця аварії курсують плавзасоби ДСНС і морської охорони прикордонної служби", - сказав Васьков.

У той же час, за словами голови комісії, віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка, судно "Іволга" підняли з Чорного моря і доставили в Іллічівський порт.

Васьков зазначив, що воно знаходиться на причалі в Іллічівському порту і найближчим часом очікується прибуття слідчої оперативної групи для ведення слідчих дій.

За словами Зубка, інформація зі слів капітана про те, що на судні було 36 осіб виявилася помилковою, оскільки після підняття судна було виявлено ще тіла.

Як повідомлялося, в суботу в Затоці Одеської області затонув катер "Іволга". Врятувати вдалося 22 людям. Також було заявлено про загибель 14 осіб. Після підняття судна на поверхню на борту були виявлені, за оперативною інформацією, тіла ще двох загиблих. Однак дотепер тіла не вилучені, оскільки піднятий катер завалений речами та іншими предметами.

Наразі рятувальники і наслідок перевіряють інформацію про те, що на катері могли перебувати ще 8 людей, яких досі не знайшли.

Також відносно капітана міліція почала кримінальне провадження за ч.3 ст. 276 (Порушення правил безпеки руху та експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

19 жовтня Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області заарештував на 60 днів капітана катера "Іволга" Олександра Книшева. Суд не передбачив для капітана можливість виходу з-під варти під заставу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування