Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще один російський контрактник розповів про "відрядження" в Донецьк

Середа, 21 жовтня 2015, 02:29

Російський контрактник і кілька його товаришів по службі за пропозицією командування були направлені на схід України для участі в бойових діях за два тижні до перемир'я.

Інтерв'ю з військовослужбовцем-контрактником з артилерійської батареї Збройних сил РФ опубліковане на сайті журналіста Олега Кашина "Кашин.гуру".

За словами співрозмовника, він служить у званні сержанта і займає посаду заступника командира взводу. Молодий чоловік підписав контракт після строкової служби, на яку був покликаний в червні 2013 року.

Восени 2014 року, розповів військовий, його частина була спрямована на навчання в Ростовську область на кордоні з Україною. На початку лютого командир батареї на вечірньому шикуванні оголосив військовим, що вранці вони виїжджають до Донецька.

При цьому він додав, що "змушувати ми не будемо", і запропонував тим, хто не згоден, вийти зі строю, проте таких не знайшлося.

Кордон з Україною, за його словами, він перетнув у колоні з "КамАЗа" і чотирьох бойових машин, де крім нього були ще 10 військовослужбовців. По цей бік кордону вони підкорялися командиру одного з підрозділів самопроголошеної "Донецької народної республіки", з яким вони поїхали в Донецьк.

Військовий розповів, що "відрядження" тривало два тижні і за цей час він тільки одного разу був на лінії фронту недалеко від Горлівки, але в бою участі не брав.

За поїздку на Донбас йому і товаришам по службі обіцяли нагороди і підвищені "добові", але вони цього не отримали.

Співрозмовник стверджує, що після повернення до Росії вирішив звільнитися зі Збройних сил, оскільки командування попередило його про можливі нові відрядження на схід України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: