Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чернігові суд відправив російського шпигуна за грати на 9 років

Середа, 21 жовтня 2015, 12:20

У Чернігові набрав законної сили вирок суду яким російського шпигуна засуджено до 9 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Зазначається, що Апеляційний суд Чернігівської області підтримав позицію державного обвинувача та залишив апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника про скасування вироку першої інстанції без задоволення.

Як встановлено, громадянин Російської Федерації з 2009 року як особисто, так і шляхом залучення до негласного співробітництва інших осіб, здійснював збір розвідувальної інформації щодо розробки технологій виготовлення військової зброї, товарів військового призначення, а також відомостей у сфері економіки, науки, техніки, державної безпеки і охорони правопорядку, які становлять державну таємницю, з метою передачі її представникам іноземної організації.

У судовому засіданні за сукупністю доказів також доведено вину громадянина РФ у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу.

Засудженому за ч. 1 ст. 114 (шпигунство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України за сукупністю призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування