Андріївський узвіз у Києві стане пішохідним за місяць

Середа, 21 жовтня 2015, 12:55

21 жовтня на Андріївському узвозі в Києві у тестовому режимі запускають систему обмеження проїзду автомобілів.

Фактично ж пішохідною вулицею Андріївський зможе стати наприкінці листопада, повідомила директор КП "Інженерний центр" Антоніна Петриченко "Українській правді. Київ".

"З 21 жовтня у тестовому режимі працюватиме перекриття руху на Андріївському, тестування триватиме місяць, після цього, як пройде роз’яснення для мешканців і зберуть зауваження, узвіз буде перекритий", - сказала вона.  

Петриченко підтвердила, що попри запевняння міських чиновників, Андріївський досі не пішохідний.

"У нас по закону узвіз пішохідний уже років 5, але фактично, на сьогодні там досі їздять машини", -  сказала вона.

Коментуючи заяву компанії "ЕСТА Холдинг", що міська влада гальмує питання з боллардами і відмовляється їх брати на баланс, Петриченко сказала:

"Це вони вам геть неправильно кажуть. Проблема в тому, що на сьогодні це єдина в Україні система перекриття дороги. Для того, щоб її ввести в експлуатацію, потрібно було дуже багато роз’яснень – у Мінекономіки ми листа написали, написали у Мінрегіонбуд, який 2 місяці розглядав".

Крім того, за словами директора КП "Інженерний центр", щоб перекрити рух на Андріївському, треба встановити 65 дорожніх знаків.

"Ми їх уже виготовляємо, і з 21 жовтня, думаю, почнемо вже монтувати", - додала Петриченко.

Вона відзначила, що 21 жовтня болларди планують проміжним актом передати на місяць КП "Поділ-Благоустрій" для тестування і вивчення громадської думки.

"У тестовому режимі болларди працюватимуть місяць. Також будуть повішені 2 великі плакати, як користуватись ними, а мешканцям і компаніям, що мають офіси на Узвозі, нададуть роз’яснення. Після того, як пройде тестування, ми передамо систему на баланс міста, і ці болларди уже запрацюють", - сказала Петриченко.

Вона також додала, що пристрій зв’язку і боллард, які нещодавно розтрощив невідомий, уже відремонтували.

Як відомо, про систему регулювання транспортного руху на столичному Андріївському узвозі заговорили ще у травні 2015 року. 

У вересні директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Олександр Спасибко запевняв, що на початку жовтня Андріївський узвіз стане пішохідною вулицею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...