ЗМІ: Суд арештував землі, до яких причетний родич прем'єра РФ

Середа, 21 жовтня 2015, 14:28

Шевченківський райсуд Києва арештував 94,67 гектара землі під Києвом, яка опосередковано належить родичу прем'єра Росії Дмитра Медведєва.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Землі належать власнику супермаркетів електроніки "Ельдорадо" й чоловіку племінниці дружини Дмитра Медведєва Віктору Поліщуку.

Крім того, колишньому заступнику начальника головного управління Держземагенства у Київській області Станіславу Губіну оголошено про підозру в рамках кримінального провадження.

За даними МВС, Губін в порушення Земельного кодексу надав дозволи на розробку проектів землеустрою земельних ділянок площею 94,67 гектара, які були у користуванні державного підприємства "Радіопередавальний центр" і затвердив їх.

Арештовані земельні ділянки розташовані у місті Бровари та, за даними реєстру речових прав на нерухоме майно, належать ТОВ "Компанія Інтер-профіт" і ТОВ "Компанія Інтер-Кастомс". 

Причина, за якою був накладений арешт, невідома, оскільки рішення суду з цього приводу від 28 та 29 вересня, 6 жовтня не були опубліковані в реєстрі судових рішень.

Водночас видання зазначає, що земельні ділянки і Віктора Поліщука поєднують багато фактів – від його бізнес-партнера до його власної фірми самого "Техноенерготрейд", яка презентувала проект будівництва логістичного центру на цій землі.

За повідомленнями ЗМІ, Поліщук одружений із племінницею дружини прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва.

У 2013 році броварські депутати проголосували за передачу земель колишнього ДП "Радіопередавальний центр" в оренду 48 громадянам для сільського господарства.

Потім усі вони в один день передали свої ділянки ТОВ "Компанія Інтер-профіт". Відразу після цього депутати з подачі мера Броварів Ігоря Саможка проголосували за те, щоб ці землі отримали новий статус – під промислову забудову.

У 2014 році слідчі УМВС у Київській області почали розслідувати кримінальну справу про зловживання владою посадовими особами Броварського та обласного Держземагентства, що призвели до збитків у 116 мільйонів 879 тисяч гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування