Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики провокують сили АТО на вогонь, запасаючись журналістами, - ІС

Четвер, 22 жовтня 2015, 10:44

Бойовики на Донбасі ведуть активну розвідку й продовжують провокувати українських бійців на вогонь у відповідь.

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 22 жовтня у Facebook.

"Бойовики активно реалізують розвідувальні заходи (у т.ч. з використанням ДРГ), здійснюють мінування місцевості, активно ведеться перегрупування сил і засобів російсько-терористичних військ, інженерне обладнання позицій, накопичення предметів матеріально-технічного постачання", - пише він.

"Одночасно тривають збройні провокації з боку бойовиків із метою спровокувати українські війська на вогонь у відповідь", - повідомляє Тимчук.

"Присутність у безлічі випадків подібних провокацій на позиціях терористів представників російських і місцевих (підконтрольних терористам) ЗМІ, які покликані фіксувати вогонь у відповідь з боку сил АТО у випадку його відкриття, дозволяє стверджувати, що подібні провокації плануються й санкціонуються командуванням російсько-терористичних військ (тобто не йдеться про "випадкові" обстріли або обстріли з боку "непідконтрольних керівництву ЛДНР бандформувань"), - додає він.

Так, упродовж останніх діб у районі н.п. Гольмівської дві групи піхоти бойовиків узгоджено намагалися спровокувати українські війська на відкриття вогню. Одна з груп зайняла позиції на нейтральній смузі, друга, маючи 82-мм міномети (не менше 2 штук) обстріляла з них ділянку місцевості неподалік від опорного пункту сил АТО. Після чого обидві групи, прикриваючи одна одну, відійшли вглиб бойових порядків НЗФ.

Також впродовж доби зафіксовано прибуття на дану ділянку нового підрозділу бойовиків – 80-90 осіб.

У районі Мар’їнки, південніше Авдіївки, а також у районі Гранітного зафіксовано одиночні постріли зі стрілецького озброєння убік українських позицій.

Відзначалася одиночна стрільба по передових позиціях сил АТО в районі Опитного й ДАП (в останньому випадку працював снайпер).

Супротивник силами передових груп спостерігачів веде розвідку переднього краю українських військ на ділянках у районі н.п. Кримське, Щастя, Попасна, Зайцеве.

Також силами розвідгруп бойовики намагаються вести спостереження за переднім краєм і тактичним тилом сил АТО на приморському напрямку (одразу на декількох ділянках – Саханка, Гнутове, Набережне, Широкине), а також у районі південніше Волновахи.

Зрідка дані розвідгрупи відкривають вогонь убік українських позицій.

Переформатується "мотострілковий батальйон" бойовиків, що дислокується в західній частині Петровського району Донецька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування