Суд залишив оточенню Януковича 31 тисячу гектарів для полювання

Четвер, 22 жовтня 2015, 10:57

Вищий госпсуд залишив мисливські угіддя площею 30,8 тис га у користуванні ТОВ "Мисливсько-рибальський клуб "Ярик".

Про це свідчить постанова суду від 6 жовтня, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, у лютому 2012 року Київська облрада припинила право користування вказаними угіддями Дубраво-Ленінському мисливському господарству Центральної ради товариства військових мисливців і рибалок збройних сил України і надала їх у користування ТОВ "Мисливсько-рибальський клуб "Ярик".

На підставі цього рішення Київське обласне та по місту Києву Управління лісового та мисливського господарства уклало із фірмою договір, за яким клуб "Ярик" отримав у користування до 2061 року угіддя в межах Макарівського та Бородянського районів Київської області.

Наприкінці 2014 року обласна прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати недійсними рішення облради і укладений з фірмою договір.

У березні цього року суд першої інстанції позов прокуратури задовольнив. Він виходив з того, облрада прийняла рішення за відсутності згоди більшості більшості сільрад, на ділянках яких знаходяться угіддя.

Засновниками ТОВ "Мисливсько-рибальський клуб "Ярик" є Костянтин Бабак, Костянтин Згара, а також партнер екс-нардепа Віктора Лозинського Вачаган Ростомян, член януковичівського клубу "Кедр" генерал-майор Василь Сапко (має найбільшу частку) і екс-депутат облради Володимир Забела. Керівником фірми є Віктор Євтушенко.

Вачаган Ростомян пов’язаний з Артуром Ростомяном, на якого після втечі Януковича було переоформлено нерухомість біглого президента на Оболоні.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...