Матіос розповів про справу псевдопатріота, який розстріляв 2 людей

Четвер, 22 жовтня 2015, 12:54

Військова прокуратура розслідує кримінальну справу стосовно військовослужбовця ЗСУ Олександра Ружанського, який в стані алкогольного сп'яніння розстріляв з травматичної зброї двох громадян у центрі Краматорська.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише у четвер заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Останнім часом у соцмережах активно наростає "хвиля" різного роду "жахів" про те, як військова прокуратура (зрада!) знущається над солдатом ВСУ, колишнім прокурором прокуратури Московського району м. Харкова Олександром Ружанським, ніби безвинно потерпілим у лютій боротьбі із двома громадянами – "сепаратистами"", - пише Матіос

Ружанський "напившись на службі спиртного в кафе і перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, впритул і умисно розстріляв їх із травматичної зброї у центрі Краматорська о 4 год. 30 хв".

Матіос стверджує, що цей факт повністю підтверджується зібраними доказами кримінального провадження № 12015050390001382.

Одночасно, зазначає покурор, Краматорським МВ ГУ МВС проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015050390001395 за заявою Ружанського О.В. щодо спричинення йому невідомими особами тілесних ушкоджень. Ружанський для проведення слідчих дій не з’являється.

"Слід визнати, що лінія екс-прокурорського захисту Ружанським у цьому випадку обрана безпрограшно: шляхом прямого і цинічного перекручування фактів створити у суспільстві образ "патріота України", який став жертвою системи та особисто Головного військового прокурора", - пише Матіос.

Водночас, прокурор наголошує, що з 21 вересня 2015 року Ружанський переховується від органів досудового розслідування, заздалегідь звільнившись нібито за станом здоров’я з армії.

З того часу Краматорським міським судом Донецької області тричі надавався дозвіл на привід підозрюваного, проте жодного разу встановити його місце знаходження та виконати ухвалу суду не вдалось.


14 жовтня 2015 року Ружанський оголошений у розшук.

15 жовтня 2015 року Краматорським міським судом Донецької області задоволено клопотання слідчого і надано дозвіл на затримання та привід підозрюваного до суду для участі у розгляді клопотання про арешт.

"Весь цей час біглий "борець із сепаратизмом" періодично дає інтерв’ю ЗМІ та намагається уникнути відповідальності за вчинений кримінальний злочин, прикриваючись "героїчним минулим", що у сукупності, як вважають його "інтернет-захисники", надає йому беззаперечне право творити беззаконня з використанням зброї, яку йому ввірила держава зовсім для інших цілей", - наголошує Матіос.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...