Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК допускають скасування виборів у Маріуполі

Четвер, 22 жовтня 2015, 13:38

У ЦВК допускають імовірність того, що місцеві вибори в Маріуполі можуть бути скасовані, якщо буде відповідне звернення глави Донецької ВЦА.

Про це в четвер на брифінгу повідомив заступник глави Центральної виборчої комісії Андрій Магера, передають ЛІГАБізнесІнформ.

"Що стосується Маріуполя - там ситуація справді непроста. Я б сказав, що це одна з гарячих точок на цих місцевих виборах. Є ряд об'єктивних причин, є ряд суб'єктивних, які впливають на виборчий процес в Маріуполі", - сказав Магера.

Він зазначив, що в місті з боку ЦВК вживаються заходи.

"Форма реагування є як з боку керівництва ЦВК, так і з боку безпосередньо членів ЦВК, які відповідають за Донецьку область", - сказав він.

Магера додав, що також є звернення з боку ЦВК у правоохоронні органи для того, щоб запобігти втручанню сторонніх осіб у виборчий процес в Маріуполі.

"Маріупольська міська комісія сама по собі є непростою. І на сьогоднішній день там закладено конфлікт між більшістю цієї комісії та її главою. Ми зі свого боку сподіваємося, що ті труднощі, які зараз є, буде усунено. Але є чимало факторів, які впливають на хід цього виборчого процесу", - сказав він.

Говорячи про те, чи відбудуться місцеві вибори в Маріуполі, Магера зазначив:

"Мені б дуже хотілося, щоб вибори там відбулися. Але якщо ситуація буде заходити в глухий кут, якщо буде відповідне звернення керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, безумовно, ЦВК буде розглядати таке питання... Ситуація може бути різною".

Як відомо, 17 жовтня в Маріуполі в Будинку культури Металургів, де базується комісія, сталася бійка.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що на даний немає підстав для звернення до ЦВК про скасування виборів в Маріуполі.

10 жовтня Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження Маріупольської міської виборчої комісії Донецької області. Новий склад затвердили 13 жовтня.

Правоохоронці Маріуполя почали перевірку заяви про тиск на членів міської виборчої комісії, що надійшла від одного з кандидатів у мери міста.

У МВС зокрема 20 жовтня відзначали, що ситуація в Маріуполі змінюється щогодини, але поки вибори можливі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування