Міліція відкрила провадження за зайві бюлетені в Тернополі

Четвер, 22 жовтня 2015, 15:00

За результатами перевірки друкарні "Терно-граф", в якій були виявлені зайві бюлетені для місцевих виборів, відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомив у коментарі ZN.UA начальник УМВС в Тернопільській області Олександр Богомол.

"В даний час перевіряємо, чи виготовлені бюлетені незаконно. Перевіряємо також діяльність Тернопільської міської та обласної територіальних виборчих комісій, створених ними контрольних комісій, які повинні були контролювати виготовлення бюлетенів, процес знищення технічних відходів, поліграфічного браку, друкарських форм", - повідомив він.

Богомол розповів, що слідчо-оперативна група, яка прибула в "Терно-граф", "вилучила бюлетені, які повинні були бути знищені, в тому числі, 358 штук - для голосування за депутатів Тернопільської міськради, 1354 бюлетенів - за Тернопільського міського голову, 41 - за депутатів Тернопільської обласної ради, 21 - за депутатів Залозецького селищної ради ".

Кримінальне провадження відкрито за ознаками правопорушення, передбаченого ч.2. ст.158 Кримінального кодексу ("Підробка або незаконне виготовлення, використання або зберігання незаконно виготовлених або підроблених виборчих документів ...").

"Ми постараємося в максимально стислі терміни провести розслідування цього кримінального злочину і повідомити громадськості результати", - додав він.

У свою чергу директор ТОВ "Терно-граф" Іван Максимов на скликаній з приводу цього скандалу позачергової сесії облради пояснив появу неврахованих бюлетенів "поліграфічним браком, який був підготовлений до знищення.

Він мав бути знищений 16 жовтня (з виборів міського голови Тернополя) і 19 жовтня (з виборів депутатів Тернопільської міськради), але керівництво міського територіальної виборчої комісії просило перенести терміни знищення на 20 жовтня. Тоді ми і проводили знищення бюлетенів і пластин для друку ".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News