Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кремль намагається "заговорити" припинення війни - Порошенко

Четвер, 22 жовтня 2015, 15:43

Росія намагається "заговорити" процес мирного врегулювання на сході України й, обмежившись припиненням вогню, домогтися ослаблення чи скасування санкцій.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Люксембургу Ксав’є Беттелем, повідомляє ЛІГА.net.

"Я хотів би чітко продемонструвати, у чому відмінність у підході України й наших європейських, трансатлантичних і інших партнерів, і підходу Росії", - зазначив він.

"Наша мета й санкції є інструментом для звільнення нашої країни з-під окупації. Переговори (мета, - ред.), які зараз переслідує Росія, – це "заговорити" процес і, базуючись лише на режимному припиненні вогню, послабити чи скасувати санкції", - сказав Порошенко.

Президент переконаний, що перевагу повинен мати сценарій припинення окупації, виведення військ, поновлення контролю над кордоном.

"Пройшли політичні, гуманітарні, соціально-економічні, інші складові мінського процесу – санкції скасовано. Цього не відбувається…", - зазначив він.

"Політика санкцій має бути лише інструментом, який мотивує агресора-окупанта сідати за стіл переговорів і забезпечувати виконання тих зобов'язань, яких було досягнуто в Мінську", - сказав Порошенко.

У свою чергу, прем'єр-міністр Люксембургу Ксав’є Беттель зазначив, що якщо Росія порушить мінські домовленості, то з боку Європейського Союзу буде накладено нові санкції.

"На сьогодні це надто крихкий мир і ми не можемо поки що сказати точно, яким буде рішення 31 грудня. Я вам скажу, що 28 членів ЄС бачать ситуацію однаково, і якщо не будуть виконані мінські домовленості, будуть нові санкції. Якщо будуть виконані – тоді можна буде говорити про інші справи", - сказав Беттель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: