Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Внаслідок війни на Луганщині зруйновано 500 будинків, пошкоджено 7000

Четвер, 22 жовтня 2015, 16:26

Орієнтовна сума збитків від війни в Луганській області становить 5 млрд грн.

Про це на брифінгу в четвер у Києві заявила перший заступник глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Орієнтовний обсяг збитків сягає 5 млрд грн, понад 7 тисяч житлових будинків пошкоджено, майже 500 житлових будинків зруйновані повністю... За два тижні повинні підрахувати точну суму збитків", – повідомила вона.

За її словами, буде сформований генеральний план відновлення об'єктів Луганської області.

"Щоб ми чітко розуміли, який обсяг руйнувань і який ресурс ми повинні мати на відновлення", – зазначила вона.

Пушко-Цибуляк також повідомила, що в даний час в Луганській області ведуться відновлювальні роботи на 315 об'єктах соціальної сфери та на понад 50 об'єктах дорожнього господарства. Вона висловила впевненість, що на цих об'єктах до кінця року роботи будуть завершені.

За її словами, обсяг коштів, виділених на відновлювальні роботи з обласного та місцевих бюджетів становить 186 млн грн, субвенція з держбюджету – 145 млн грн та кошти благодійних міжнародних і українських організацій становлять 101 млн грн.

Пушко-Цибуляк також розповіла, що вже відновлені і працюють школи та дитячі садки в Лисичанську і населених пунктах Попаснянського і Новоайдарського районів, які дуже сильно постраждали, оскільки знаходяться поблизу лінії розмежування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування