Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко сподівається на люстрацію суддів і чиновників

Четвер, 22 жовтня 2015, 17:33

Президент Петро Порошенко наполягає на відповідальності тих чиновників і суддів, які скоювали злочини за попередньої влади.

Про це Порошенко заявив, коментуючи на прохання журналістів повноважність розгляду нинішнім складом суддів КС "Про очищення влади" (про люстрацію), передає прес-служба президента.

"Моя позиція абсолютно чітка. Ті, хто скоював злочини за попередньої влади, мають понести відповідальність. Ті, хто підпадають під дію Закону про люстрацію, мають виконати вимоги законодавства", – наголосив Порошенко.

Президент наголосив на тому, що Україна потребує швидкого та ефективного оновлення суддівської влади. Саме для цього указом президента було створено Конституційну Комісію, до складу якої входять представники різних політичних сил Верховної Ради, юристи та представники Уряду.

Президент нагадав, що рішення Комісії щодо конституційних змін з судової реформи було представлене на громадське обговорення та направлене на розгляд Венеціанської комісії, яка має оцінити відповідність запропонованої судової реформи України вимогам та критеріям Ради Європи.

"Дуже сподіваюся, що цей висновок буде позитивним", – сказав Глава держави.

"Складовою частиною цією судової реформи має бути оновлення суддівського корпусу", – резюмував Глава держави.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування