Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пірати захопили в заручники двох українців біля берегів Нігерії

Четвер, 22 жовтня 2015, 19:39

Російський рефрижератор, що йшов під прапором Коморських островів, був атакований піратами біля берегів Нігерії в понеділок, в заручники захопили чотирьох членів екіпажу, зокрема двох громадян України.

Про це повідомив у четвер "Морской бюллетень".

"Рефрижератор Solarte був атакований піратами в точці 03 55N 005 26Eб близько 100 миль на захід від Порт Харкорт, о 2:30 Гринвіч 19 жовтня. Судно було на ходу, прямуючи в Порт Харкорт із Котону, Бенін. Пірати узяли в заручники чотирьох членів екіпажу, двох громадян Литви і двох України", - йдеться в повідомленні.

Судно, 1982 року будови (IMO 8210285), наразі в Порт Харкорт так і не прибуло. "Поки що це все, що відомо", - йдеться в повідомленні.

Пізніше в українському Міністерстві закордонних справ підтвердили цю інформацію.

"Зараз МЗС у взаємодії з консульством України в Нігерії та генконсульством в Санкт-Петербурзі, підтримуючи постійний контакт з литовською стороною, компанією судновласника, намагаються встановити місце розташування захоплених громадян України та забезпечити їх звільнення. Судно "Соларт" плаває під прапором Коморських островів, судновласником є російська компанія", - повідомив перший секретар департаменту консульської служби МЗС України Євген Ігнатовський.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування