Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін вважає, що пік кризи в Росії минув

Четвер, 22 жовтня 2015, 21:32

Президент Росії Володимир Путін назвав обґрунтованою думку про те, що пік економічної кризи в Росії минув.

Про це він заявив на засіданні дискусійного клубу "Валдай", пише російський "Інтерфакс".

За його словами, інфляція за підсумками 2015 року становитиме 11,9-12%, а потім почне знижуватися.

У цій ситуації, як заявив Путін, необхідно зосередитися на вирішенні деяких проблем, у тому числі "підтримці особливо постраждалих галузей промисловості - це будівництво, машинобудування, автомобілебудування, деякі високотехнологічні галузі будівництва".

Одне із завдань, за його словами, яке вирішує російська влада для подолання кризи й та робота, яка проводиться Центробанком, це стабілізація національної валюти.

"Це теж один з показників, який дає нам право стверджувати, що настала деяка стабілізація. Курс національної валюти має певні ринкові коливання, пов'язані з ціною на нафту, але все-таки теж стабілізувався", - зазначив президент.

Путін заявив, що труднощі російської економіки пов'язані не стільки з санкціями, скільки з падінням цін на енергоносії.

"Вся світова економіка відчуває проблеми. Економіка Росії відчуває одразу кілька проблем, проходить через кілька проблем і випробувань. Вони пов'язані не тільки з обмеженнями, про які часто говорять - політизованими обмеженнями у сфері економіки, так званими санкціями, вони відіграють певну роль. Але, звичайно, не визначальну. Найважливішим чинником обмеження зростання, зниження темпів економічного зростання, звичайно, є падіння цін на традиційні товари нашого експорту", - сказав Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування