Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі відкрили кримінальну справу проти співробітників Юракадемії і ФДМ

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 02:51

Прокуратура Одеської області почала кримінальне провадження за фактом заволодіння землями міжрейсова бази моряків в Одесі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заступника прокурора області Олега Жученко.

Кримінальне провадження розпочато за фактом протиправних дій посадових осіб Національного університету "Одеська юридична академія", які у змові зі службовцями Фонду держмайна України та керуючим санацією Державної судноплавної компанії "Чорноморське морське пароплавство" заволоділи будівлями і спорудами та земельною ділянкою Міжрейсової бази моряків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Слідче управління Головного управління МВС України в Одеській області.

Як повідомлялося, в липні 2013 року Одеська міськрада внесла зміни до детального плану територій в межах вулиць Посмітного, Тінистій, Сонячній, Генуезької і Гагарінського плато в Одесі, дозволивши тим самим будівництво церковно-парафіяльної школи на міжрейсовій базі моряків.

З проханням внести відповідні зміни в ДПТ до міськради звернулися Національний університет "Одеська юридична академія" та Благодійний фонд "Студентська церква".

Іншим своїм рішенням міськрада дозволила БФ "Студентська Церква" розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,913 га з цієї території.

Виділення землі і будівництво церковно-парафіяльної школи на міжрейсовій базі моряків в Одесі супроводжувалося безліччю скандалів і конфліктом між тоді народним депутатом Ігорем Марковим і нардепом Сергієм Ківаловим. Депутати звинуватили один одного в спробі захопити територію міжрейсової бази моряків з метою побудувати там житлову або комерційну нерухомість і навіть перейшли до взаємних образ.

Конфлікт закінчився формальним примиренням за участю митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела. Проте потім послідував арешт Маркова, після якого він був позбавлений повноважень нардепа в судовому порядку.

Тим часом будівництво церковно-парафіяльної школи тривало. У січні ц.р. на храмі школи спорудили дзвони.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування