Жебрівський обіцяє Ахметову перевірки після виборів

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 12:47

З 26 жовтня влада Донецької області має намір розпочати перевірки дотримання екологічних норм металургійними заводами Маріуполя.

Про це на засіданні колегії заявив голова Донецької обласної цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передають Новости Донбасса.

За словами губернатора, перевірки почнуться з 26 жовтня, щоб не було звинувачень у політизації цього процесу.

"Чому кожен день не штрафували ММК ім. Ілліча і Азовсталь?", - обурився він.

За інформацією Жебрівського, Криворізький металургійний завод платить різні екологічні виплати на 250 млн грн, при цьому його потужності в 1,5 менше потужностей маріупольських заводів, які платять 90 млн. грн.

Губернатор збирається провести в Маріуполі спільне засідання з представниками Міністерства екології та природних ресурсів.

Як відомо, український бізнесмен Рінат Ахметов остаточно отримав контроль над ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" і ПрАТ "Ілліч-Сталь" у 2010 році.

Тоді Антимонопольний комітет дозволив компанії Metinvest BV (Нідерланди, акціонер компанії "Метінвест Холдинг" - керуючої компанії групи "Метінвест") сконцентрувати більше 50% ММК ім. Ілліча та компанії "Ілліч-сталь", якій належить 90,41% акцій комбінату.

"Азовсталь" також входить до складу групи "Метінвест", основними акціонерами якої є група SCM (71,25%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,75%).

100% акцій СКМ належать Рінату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування