Бойовики продовжують порушувати умови відведення озброєнь - ОБСЄ

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 16:44

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ продовжують фіксувати порушення бойовиками умов відведення озброєнь і заявляють про відсутність на майданчиках відведеного раніше озброєння та техніки.

Про це повідомив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу в п'ятницю по Skype з Донецька, передає "Інтерфакс-Україна".

"(…) у Сонцевому, підконтрольному "ДНР", мало місце порушення умов відведення. Наш безпілотник зафіксував вісім нових танків. Також ми фіксували техніку в Первомайську. Постійна присутність озброєнь - для навчань чи з іншою метою - створює напруження", - сказав Хуг.

Він зазначив, що спостерігачі СММ ОБСЄ продовжують відвідувати майданчики, на які раніше було відведено озброєння, і ситуація там не змінюється - "озброєння відсутнє, і з українського боку, і з боку "ДНР".

"Ми отримали доступ до місць відведення техніки "ЛНР", але також зафіксували відсутність того, що раніше було заявлено як відведене", - наголосив він.

Хуг розповів, що спостерігачі продовжують стикатися з випадками обмеження їхньої свободи пересування.

"В окремих випадках "ЛНР" відмовляють нам у доступі до місць, до яких ми хочемо потрапити. Це порушення Мінських домовленостей і мандата СММ. А 17-18 жовтня наші безпілотники глушили в н. п. Заїченко", - поінформував він.

Хуг також розповів, що на сьогодні місія налічує 591 спостерігача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування