Росія запропонувала Україні не припиняти авіасполучення

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 23:24

Російська сторона запропонувала Україні не вводити заборону на повітряне сполучення між країнами з 25 жовтня.

Про це повідомила прес-служба Федерального агентства повітряного транспорту за результатами переговорів у Брюсселі.

Згідно з інформацією, російську делегацію очолював керівник Росавіації Олександр Нерадько, українську - т. в.о. голови Державіаслужби Едуард Дьомін.

"Переговори відбулися у зв'язку з  проханнями, що надійшли до Росавіації від українських авіакомпаній, вжити заходів щодо збереження регулярного повітряного сполучення між містами РФ і України з посиланням на давні родинні, історичні, культурні, економічні та соціальні зв'язки між нашими народами", - йдеться в повідомленні відомства.

"Відповідно до угоди про повітряне сполучення і співробітництво, всі спірні питання повинні вирішуватися під час консультацій між авіаційною владою. Використовуючи цей підхід, в повній відповідності з міжнародним правом російська сторона запропонувала зняти всі діючі обмеження на пряме повітряне сполучення і на транзит для російських і українських авіакомпаній", - йдеться в повідомленні Росавіації.

"Суть російських пропозицій полягає також і в тому, щоб, починаючи з 25 жовтня 2015 року, українська влада більше не застосовувала такі заходи, як переслідування екіпажів, обшуки повітряних суден, накладення штрафів на російські авіакомпанії, що виконують польоти в Республіку Крим", - сказано в заяві.

"Ймовірно, через відсутність відповідних повноважень українська сторона не змогла по суті обговорювати зазначені конструктивні пропозиції, а запропонувала натомість розглянути питання зняття взаємних обмежень виключно на транзитні польоти", - заявили в Росавіації, підкресливши, що "скасування обмежень на транзитні польоти не забезпечить вирішення головного питання - збереження регулярного авіасполучення між містами Росії та України".

Як відомо, 25 вересня Україна запровадила санкції проти російських авіакомпаній, які здійснювали польоти в Крим.

Київ мотивував своє рішення двосторонньою угодою, яка дозволяє такий крок в разі порушення перевізниками українського законодавства.

У той же час, Росія відповіла "дзеркальними" заборонами на польоти п'яти українським компаніям, ніяк своє рішення не мотивуючи.

19 жовтня Федеральне агентство повітряного транспорту Росії запропонувало Державній авіаційній службі України провести переговори з питань авіасполучення між країнами.

23 жовтня міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що авіасполучення між Україною та РФ буде припинено з 00:00 25 жовтня поточного року з огляду на впроваджувані санкції проти авіакомпаній.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування