МВС: У Києві за допомогою "тітушок" спробують зірвати вибори

Субота, 24 жовтня 2015, 16:28

Окремі політичні сили хочуть зірвати вибори в Києві за участю "тітушек" з посвідченнями позаштатних журналістів.

Про це повідомив начальник ГУМВС України в Києві Олександр Терещук під час брифінгу в Києві в суботу, передає Інтерфакс-Україна.

"На жаль, є інформація, що окремі політичні сили на окремих ділянках, де вони програють і не наберуть необхідну кількість голосів, хочуть зірвати вибори. Яким чином? Є журналісти, позаштатні, і інші, хто має посвідчення преси, які хочуть заходити на ділянки і там зі спостерігачами, які зареєстровані, здійснювати заворушення", - заявив Терещук.

При цьому він наголосив, що правоохоронці не дозволять зірвати місцеві вибори в столиці: як тільки голова дільничної комісії побачить, що є порушення, він повинен звернутися до представників правоохоронних органів, які нестимуть службу на ділянці, і вони повинні вивести цих персон з дільниці. "І ми це будемо робити, незалежно від того, хто це буде", - заявив Терещук.

За його словами, ці так звані позаштатні журналісти будуть "міцної статури і спортивної зовнішності".

Також Терещук поінформував, що в кожному районі додатково близько 100 спецназівців будуть готові відреагувати на порушення виборчого процесу.

"Загальна кількість - близько 5 тис. правоохоронців несуть службу", - підкреслив Терещук, повідомивши, що правоохоронці працюють в посиленому режимі.

Начальник столичної міліції також поінформував, що бюлетені для голосування завезені вже на всі виборчі дільниці, а співробітники міліції приступили до несення служби.

Також за його словами, вже протягом усього виборчого процесу в Києві зареєстровано 1 тис. 084 порушення, розпочато 54 кримінальні виробництва, з них 16 - за підкуп виборців. Також вже складено 130 адмінпротоколів щодо порушень виборчого законодавства.

"З 12 ночі до ранку наступного неділі у нас "день тиші". Але, на жаль, нами зареєстровано на сьогодні 34 повідомлення про порушення порядку "дня тиші", - сказав Терещук, зазначивши, що до порушень причетні представники 10 партій.

За його словами, це і розміщення політичної реклами на електроопорах, і на приватних балконах і т.д. За всіма цими випадками складаються адмінпротоколи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...