Сирійська опозиція відхилила пропозицію РФ про підтримку з повітря

Неділя, 25 жовтня 2015, 03:50

Перш ніж пропонувати співпрацю, Москва повинна припинити бомбардування опозиції.

Про це заявили в сирійській антиурядової коаліції, пише Deutsche Welle.

Сирійська опозиція відхилила пропозицію Росії про підтримку наземної операції антиурядових сил проти терористичної організації "Ісламська держава".

"Росія закидає бомбами "Вільну сирійську армію" і тепер хоче співпрацювати з нами, поки вона як і раніше пов'язана з Асадом (президентом Сирії Башаром Асадом - Ред.)? Ми абсолютно не розуміємо Росію", - заявив агентству AFP представник опозиційного повстанського угрупування підполковник Ахмад Сауд.

Не погодилися з пропозицією Москви і в Національної коаліції опозиційних і революційних сил Сирії (НКОРС), яка є головною опозиційною політичною силою в країні.

"Замість розмов про готовність підтримати "Вільну сирійську армію" вони повинні припинити скидати на неї бомби", - заявив AFP представник коаліції Самір Нашар. За його словами, 80 відсотків російських авіаударів припадають на позиції "Вільної сирійської армії".

Нашар також відхилив заклик Москви до проведення нових парламентських і президентських виборів в Сирії, назвавши його абсурдним.

"Росіяни ігнорують реальний стан речей, коли мільйони людей були змушені тікати в інші регіони Сирії та за кордон, коли кожен день руйнуються міста, - вказав Нашар. - Про які вибори може йти мова в таких умовах?".

Раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив про готовність Москви підтримувати з повітря наземні операції сирійської опозиції, у тому числі "Вільної сирійської армії", проти терористів. Для виконання цього завдання Кремлю необхідно отримати інформацію від американської влади з деталями місцезнаходження терористичних угруповань і "патріотичної опозиції", вказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування