Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачі та МВС розповіли, як в регіонах почалися місцеві вибори

Неділя, 25 жовтня 2015, 09:30

У Харкові всі дільниці для голосування на місцевих виборах, за винятком одного, відкрилися вчасно.

Про це повідомили в прес-службі Харківської міськради.

"Дільниця №594 у Фрунзенському районі станом на 8:55 не працювала, оскільки голова дільничної комісії з'явився на відкриття без печатки. Станом на 9:07 печатку головою ділянки №594 не знайдено. Тервиборчком прийняв рішення про пропечатування бюлетенів печаткою районної виборчої комісії. Найближчим часом дільниця почне роботу", - зазначили в міськраді.

За повідомленням МВС, на місце події виїхала слідча оперативна група Фрунзенського райвідділу міліції на чолі з керівництвом підрозділу.

Даний факт внесено до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень, правоохоронці встановлюють всі обставини та опитують свідків події. На даний час міліцейські наряди продовжують нести службу на дільниці з охорони громадського порядку.

У Богодухові (Харківська область) на одній з виборчих дільниць зникли 500 бюлетенів для голосування на виборах мера, пише УНІАН з посиланням на ГУ МВС в Харківській області.

"24 жовтня в 18.00 в міліцію міста Богодухів надійшла заява голови дільничної виборчої комісії № 630128 про те, що 23 жовтня близько 16:00 під час перерахунку виборчих бюлетенів по виборах Богодухівського міського голови, перебуваючи на виборчій дільниці, вона виявила відсутність виборчих бюлетенів у кількості 500 штук", - зазначено у повідомленні.

Порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 158-1 КК України (голосування виборцем на виборах або референдумі більше одного разу).

В Сумах на деяких виборчих дільницях станом на 8:00 не було встановлено кабінки для голосування, таким чином, дані дільниці відкрилися, однак голосування на них не почалося.

Про це повідомляють у мережі "ОПОРА". Про проблеми на своїй дільниці повідомив голова ДВК по ул.Даргомижского Едуард Міцкус.

"Вранці 25 жовтня він підтвердив, що кабінки для голосування привезли недавно і станом на 8:30 їх лише монтують, тому виборці проголосувати не мають можливості", - повідомили в "ОПОРІ".

"За повідомленнями спостерігачів, таких дільниціь - до десяти. Зокрема, по вулицях Даргомижського, Засумська та інших", - зазначили спостерігачі.

В Одеській виборчій комісії повідомляють, що вибори в Одеській області почалися без значних порушень, передає Інтерфакс-Україна. В Одесі всі дільниці відкрилися о 8 ранку.

"Вулиці міста, а також виборчі дільниці охороняють і патрулюють спільні наряди правоохоронних органів та представників громадських формувань, вжиті всі необхідні заходи безпеки для організації процесу виборів і спокійного волевиявлення громадян", - наголошується у повідомленні.

В ОВК зазначають, що поки не відомо про значні проблеми в районах області.

Одеська облорганізація КВУ повідомила, що в Одесі одну ділянку почав працювати раніше, ніж о 7.15, і в зв'язку з цим комісія відмовилася допустити на засідання спостерігачів.

Крім того у c.Візірка Одеській області не зуміли вчасно почати процес голосування через те, що члени комісії не змогли оперативно організувати процес видачі бюлетенів членам ДВК, які відповідають за видачу виборчих бюлетенів.

На Волині всі виборчі дільниці розпочали роботу вчасно, повідомили в облуправлінні МВС. Надзвичайних подій і правопорушень, пов'язаних з волевиявленням громадян, не зафіксовано.

"Всього в області функціонує 1123 виборчих дільниць, в тому числі з яких 25 - спеціальних. На охорону громадського порядку залучено тисячі двісті вісімдесят вісім правоохоронців, 780 представників громадських формувань, помічників дільничних та осіб із числа недержавних охоронних підприємств, а також 386 рятувальників", - зазначили в МВС.

На Полтавщині станом на 9:00 усі 1260 дільничних виборчих комісій працюють у звичному виборчому режимі.

"О 8:00  1258 дільниць відкрилися вчасно й приступили до роботи. На двох дільницях у двох селах Полтавського району були певні затримки на кілька хвилин через виявлення деяких помилок у документації. Представники ДВК недоліки усунули і ці 2 дільниці також працюють у звичайному режимі", - повідомили в МВС.

Як повідомили у прес-службі МВС, на Тернопільщині та Кіровоградщині виборчі дільниці відкрились без порушень. 

"1181 дільниць у Тернопільській області відкрилися вчасно та приступили до роботи без порушень. В УМВС в Тернопільській області працює оперативний штаб, який координує діяльність усіх причетних до забезпечення охорони громадського порядку підрозділів міліції та добровільних помічників", - зазначили в МВС.

У Кіровоградській області роботу почали  918 виборчих дільниць. 

"Працівники міліції продовжують нести службу з охорони громадського порядку на територіях, прилеглих до дільниць, недопущення незаконного втручання у діяльність виборчих комісій та інших правопорушень, пов’язаних із виборчим процесом", - зазначили в міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...