"Опора": Студенти в Чернівцях продавали голоси за 300-450 гривень

Неділя, 25 жовтня 2015, 17:49

У Чернівцях на дільниці, що розташована на вулиці Небесної Сотні, в студентському містечку, зафіксували масове фотографування виборчих бюлетенів. Спостерігач "Опори" зафіксував три випадки.

Як повідомляє прес-служба Громадянської мережі, у розмові з виборцями, які фотографували бюлетені, з’ясувалось, що голосування за "потрібний" номер партії коштувало від 300 до 450 грн.

Спостерігач "Опори" викликав міліцію.

"Складено акт про порушення, а виборців доправлено до райвідділку. Виборцями виявились студенти Чернівецького національного університету з юридичного, історичного та біологічного факультетів", - зазначається у повідомленні.

Студенти, яких вдалось опитати "Опорі", голосували за партію "Рідне місто" та кандидата Ростислава Білика.

Однак, причетність до підкупу сам кандидат спростовує.

"Ці люди, яких зафіксували – це проплачені люди. Я до цього відношення не маю", - запевнив Білик.

Кандидат також заявив, що це провокація, влаштована його конкурентами.

Як розповіли виборці, які фотографували бюлетені (один з них виявився ще й кандидатом до місцевої ради в Чернівецькій області від іншої політичної партії), їхній друг запропонував їм проголосувати за партію "Рідне місто", отримавши винагороду в сумі до 450 грн.

Вони мали скидати фото бюлетеня на фоні свого паспорта з проставленою позначкою і відправляти через систему повідомлень "Вайбер" цьому приятелеві.

У Громадянській мережі зазначили, що факти фотографування бюлетенів фіксують спостерігачі і в інших так званих "студентських" дільницях. На трьох дільницях зафіксовано як мінімум 10 випадків фотографування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування