Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саміт ЄС затвердив терміновий план дій по мігрантам

Понеділок, 26 жовтня 2015, 04:04

У ході міні-саміту в Брюселі країни ЄС затвердили план з 17-ти пунктів, який допоможе впоратися з напливом мігрантів на Балкани.

Про це йдеться в угоді, прийнятій на екстреному саміті.

Одним з основних пунктів угоди є домовленість про створення додаткових 100 тис. місць на шляху проходження біженців через балканські країни до Німеччини.

Також 100 тис. місць для біженців будуть створені в спеціальних центрах уздовж проходження їхнього маршруту по Європі.

Згідно з умовами угоди, Греція до кінця року зобов'язана відкрити центри на 30 тис. мігрантів, ще 20 тис. місць допоможе країні організувати агентство ООН у справах біженців.

Ще 50 тис. місць для біженців повинні з'явитися в балканських країнах на шляху проходження мігрантів в скандинавські країни та Німеччину.

Лідери ЄС також домовилися здійснювати постійний обмін інформацією, що дозволить упорядкувати пересування мігрантів по Західним Балканам.

Глава Єврокомісії Жан Клод Юнкер заявив, що сусідні країни, зачеплені кризою, повинні працювати разом, а не проти один одного.

"До біженців слід ставитися гуманним чином на всьому слідуванні їхнього шляху, щоб уникнути гуманітарної трагедії в Європі. Тому я радий, що сьогодні ми змогли спільно домовитися про план прагматичних і оперативних заходів, щоб не залишити людей напризволяще в дощ і холод", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування