Посол РФ у Британії: Лондон заморозив політичні контакти з Москвою

Понеділок, 26 жовтня 2015, 06:18

Політичні зв'язки між Лондоном і Москвою зведені нанівець з ініціативи британської сторони на тлі подій в Сирії та Україні.

Про це заявив в інтерв'ю газеті Times посол РФ у Великобританії Олександр Яковенко, передає "ТАСС".

"Практично всі політичні контакти були раптово перервані з британської ініціативи, політичний діалог на найвищому рівні, між лідерами, припинився. На міністерському рівні теж спостерігається застій", - зазначив він.

"Форуми для дискусій у сферах торгівлі та економічного співробітництва, на яких ми обговорювали теми, які представляли взаємний інтерес, заморожені, наукові зв'язки - фактично перервані, і єдиною сферою (контактів), що залишилися є культура", - стверджує Яковенко.

За його словами, чисельність співробітників посольства РФ в Лондоні зменшилася через те, що британська влада відмовляється надавати візи російським дипломатам.

Новий поворот у бік погіршення двосторонніх відносин, за словами Яковенко, стався під час його недавньої зустрічі з політичним директором МЗС Великобританії Саймоном Гесом. Тоді посол РФ звернувся до керівництва Форін-офіса з двома проханнями. Одне з них стосувалося співпраці між Москвою і Лондоном у визначенні цілей атак по позиціях "Ісламської держави", а друге - встановлення контакту з "Вільною сирійською армією". Яковенко повідомляє, що на обидва ці прохання британська сторона відповіла відмовою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування