У КВУ прогнозують судові війни після виборів

Понеділок, 26 жовтня 2015, 10:02

Після голосування 25 жовтня на місцевих виборах початок судових розглядів є неминучим.

Таку думку висловив генеральний директор всеукраїнської громадської організації „Комітет виборців України" Олексій Кошель в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє "Укрінформ".

"Ті формальні порушення і порушення з бюлетенями дадуть підставу відстоювати свої результати. Тобто десятки судових воєн за підсумками виборів ми побачимо обов’язково", - сказав Кошель.

Він зазначив, що за підсумками голосування 25 жовтня було близько 70% порушень процедурного, технічного характеру, які суттєво не можуть вплинути на результати голосування.

Були також проблеми із виборчими бюлетенями, коли комісія робила перерву та чекала, коли підвезуть виборчі бюлетені. Або траплялися ситуації, коли протоколи підвозили до завершення голосування.

"Якщо говорити про конкретні громади, то ми отримали фактично зрив виборів у трьох громадах", - додав гендиректор КВУ.

Усю передвиборчу кампанію Кошель охарактеризував як досить брудну та проблемну, але про сам день голосування, 25 жовтня, сказав так: "Ми маємо підстави говорити, що день виборів у загальному відповідав демократичним стандартам".

У свою чергу, політичний експерт Володимир Шевченко також не сумнівається, що будуть "і кримінальні справи, будуть і різні скандали та судові позови".

На його думку, ці вибори довели, що наша бюрократична-олігархічна система влади, яка буде побудована в Україні, досягла неймовірного успіху.

"Було зроблено все, щоб не допустити до влади нові політичні сили", - зазначив експерт.

Результати екзитполів можна побачити тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування