Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Охендовський: Тільки ВР має дати виборцям Маріуполя і Красноармійська проголосувати

Понеділок, 26 жовтня 2015, 11:10

Голова ЦВК Михайло Охендовський заявляє, що тільки Верховна Рада повинна створити механізм для проведення перевиборів у Маріуполі і Красноармійську.

Про це він заявив під час зустрічі з послами.

За словами Охендовського, способу дій виборчих комісій у подібних ситуаціях, що склалися в Маріуполі та Красноармійську, закон про місцеві вибори не передбачає.

Тому, за словами голови ЦВК, тільки Верховна Рада повинна створити спеціальний юридичний механізм, щоб дати виборцям Маріуполя та Красноармійська можливість реалізувати їхні виборчі права.

"Будь-який виборчий процес, який вже розпочався, обовʼязково повинен завершитися голосуванням і встановленням результатів виборів. Зрив голосування внаслідок протиправної бездіяльності окремих членів міських виборчих комісій не змінив юридичного статусу кандидатів, які були висунуті на відповідних виборах. В свою чергу відсутня і юридична можливість завершити розпочаті виборчі процеси без проведення голосування та встановлення результатів виборів ", – додав він.

Цю думку Голови ЦВК підтримали усі присутні на зустрічі Посли іноземних держав, підкресливши при цьому, що такий підхід повністю відповідає міжнародним виборчим стандартам.

У своєю чергою посол США пан Джеффрі Пайєт висловив переконання, що, "в Україні знайдуть вірне та ефективне рішення, яке дозволить вже найближчим часом відповідно до міжнародних виборчих стандартів провести місцеві вибори в тих населених пунктах, де голосування 25 жовтня не відбулося".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування