Міністр оборони РФ живе в особняку за $18 млн по сусідству з Януковичем

Вівторок, 27 жовтня 2015, 16:30

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу є власником розкішного  будинку за $18 млн, що розташований в Барвисі на Рубльово-Успенському шосе.

Про це йдеться в матеріалі відділу розслідувань Фонду боротьби з корупцією (ФБК), заснованого Олексієм Навальний, пише Апостроф.

Активісти ФБК з'ясували, що у Шойгу в Барвисі є дві ділянки площею 1768 кв. м і 7232 кв. м. Ділянки оформлені на сестру дружини Шойгу Олену Антипіну. Вона у свою чергу, купила ці дві ділянки (одну - в 2010 році, іншу - в 2012-м) у дочки міністра оборони РФ Ксенії Шойгу. У момент купівлі-продажу ділянок Ксенії Шойгу було 18 років, однак її доходи не вказувалися в декларації батька.

"Після отримання землі 18-річна Ксенія Сергіївна тут же взялася за будівництво. Будівництво такого будинку коштує не менше землі під ним - разом, за грубими оцінками, мінімум $18 млн", - йдеться в матеріалі.

Також ФБК зазначає, що будинок міністра оборони знаходиться між будинками Юрія Воробйова (батько губернатора Московської області Андрія Воробйова) і його дружини Людмили Воробйової.

Активісти виявили особняк Шойгу за $ 18 млн. Фото: alburov.ru 
  Шойгу живе по сусідству з Путіним і Януковичем. Фото: alburov.ru

 У свою чергу, журналіст Михайло Голуб зазначив, що співробітникам ФБК вперше погрожували, коли дізналися про підготовку матеріалу.

"Ми навіть хотіли подивитися вживу на цю Олену Антипіну та мали дурість обговорювати задум в офісі. У підсумку нас прямо біля її будинку впіймали співробітники ФСБ і карного розшуку з Петрівки і відвезли у відділення під приводом перевірки на "причетність до квартирних крадіжок", - написав він.

"У відділенні про "крадіжки" відразу ж забули і стали розповідали, що ми, виявляється, "збираємо особисті дані родичів тих, хто воює в Сирії для передачі адрес ІГІЛу", і також яскраво описували, що нам за публікацію буде", - написав він 

Як відомо, за повідомленнями ЗМІ, після втечі до Росії Янукович оселився в підмосковній Барвисі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News