Охендовський пояснив, коли ЦВК зможе дати гроші на повторні вибори

Вівторок, 27 жовтня 2015, 17:59

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що комісія зможе виділити кошти місцевим бюджетам, лише якщо будуть підстави для проведення повторних місцевих виборів у тому чи тому місті.

Він зазначив, що якщо є підстави для призначення повторних місцевих виборів, то ЦВК виділятиме кошти відповідним місцевим бюджетам, якщо таких підстав немає, то виділення відповідних коштів, навіть попри ухвалення відповідного рішення ТВК, буде абсолютно протизаконним.

"Це буде нецільовим використанням коштів держбюджету, за що законом передбачена кримінальна відповідальність", - заявив Охендовський на засіданні ЦВК у вівторок.

Він також наголосив, що на сьогодні ЦВК не розглядає питання проведення виборів у тому чи тому місті.

"Центральна виборча комісія дає роз'яснення, як діяти відповідним міським територіальним виборчим комісіям у разі встановлення ними в протоколах тих або інших цифр кількості виборців, включених до списків виборців. Лише це є предметом і відповідно роз'яснюється ЦВК", - сказав голова ЦВК.

Як відомо, парламентські фракції "Батьківщина" та "Самопоміч" виступають за визнання місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську такими, що не відбулися.

Член фракції "Батьківщина" Сергій Власенко наголосив, що за сценарієм, який відстоюють "Батьківщина" і "Самопоміч", вибори мають відбутися на початку наступного року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...