Міськвиборчком оголосив Труханова мером Одеси

Вівторок, 27 жовтня 2015, 21:14

Одеська міська виборча комісія оголосила чинного мера Одеси Геннадія Труханова переможцем виборів на посаду міського голови.

Відповідну постанову у вівторок увечері зачитав голова комісії.

Згідно з постановою, Труханов набрав майже 139 тисяч голосів виборців, що становить 52,9% від загальної кількості тих, хто проголосував на виборах.

Таким чином, Труханов виграв вибори в першому турі.

Друге місце посів радник голови Одеської обладміністрації Олександр Боровик. Він набрав 66,5 тис. або 25,7% голосів. Третім у перегонах став колишній мер Одеси Едуард Гурвіц, у нього - 22,5 тис. або 8,5% голосів виборців.

Пізніше Боровик заявив, що збирає соратників для пікету Одеського окружного адміністративного суду, де будуть оскаржуватися результати виборів мера Одеси.

Як відомо, Боровик та глава Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі, який його підтримує, заявили, що вибори відбулися з порушеннями, і вони не мають наміру визнавати ці результати.

У свою чергу Одеське обласне відділення Комітету виборців України і громадянська мережа "Опора" повідомили, що не зафіксували порушень, які могли б суттєво вплинути на результати виборів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування