Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Французи та британці найбільш скептичні до прийому біженців

Середа, 28 жовтня 2015, 09:37

46% французів та британців відкидають ідею про те, що обов'язком їх країн є прийом біженців з країн, що потерпають від голоду та війн.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Французьким інститутом громадської думки (IFOP) в семи європейських країнах - Франції, Голландії, Німеччині, Великій Британії, Італії, Іспанії і Данії, пише Le Monde.

Водночас, такої ж думки дотримуються значно менше іспанців (33%), італійців (32%) та німців (21%).

 

Окрім того 63% французів вважає, що "їх країна вже й так прийняла багато іноземців або осіб іноземного походження, тому розміщення додаткових мігрантів не є можливим".

Для порівняння,  цю точку зору поділяють також 48% іспанців і 33% німців.

Також французи лідирують серед тих, хто вважає, що найкращим рішенням нинішньої міграційної кризи стане посилення прикордонного контролю - такої думки дотримуютсья 30% французьких респондентів.

Для прикладу, лише 15% німців та 8% іспанців вважає таке рішення вдалим для розв'язання кризи.

Натомість французи посіли останнє місце серед тих, хто вважає, що вирішити кризу можна шляхом стабілізації країн-походження мігрантів та допомоги їм - таку ідею підтримують лише 29% опитаних респондентів з Франції.

Водночас такий варіан вирішення кризи підтримують 55% німців, 46% данців та 45% іспанців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами президента Європейської Ради Дональда Туска, нинішня міграційна криза може призвести до тектонічних змін на європейському політичному просторі.

Нагадаємо, 25 жовтня країни ЄС узгодили план з вирішення проблеми напливу мігрантів на Балканах, який передбачає створення додаткових 100 тис. місць для розміщення мігрантів в Балканських країнах.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування