Під ГПУ пікет: активісти вимагають від Шокіна виконати вимоги ЄС

Середа, 28 жовтня 2015, 11:12

Активісти разом з народними депутатами пікетували Генпрокуратуру та вимагали від генпрокурора Віктора Шокіна виконати вимоги, без яких Україна не зможе отримати безвізовий режим з ЄС.

Зокрема, активісти вимагали замінити чотирьох членів конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора.

Саме ця вимога, оприлюднена Міністерством закордонних справ на Національній раді реформ, спричинила конфлікт між двома відомствами.

Шокін у листі на адресу міністра Павла Клімкіна вказав, що вбачає у таких діях МЗС "ознаки кримінального правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органів державної влади".

Активісти приїхали під ГПУ разом із Автомайданом та лікарем-волонтером Арсеном Нікогасяном на його автомобілі швидкої допомоги, і привезли із собою гамівну сорочку, яку хотіли передати Шокіну.

"Шокін – уже давно несамостійна та залежна від президента політична фігура. Влада його руками, руками окремих членів конкурсної комісії, депутатів у ВР, намагається будь-якою ціною отримати контроль над майбутньою антикорупційною прокуратурою", - сказав голова парламентського комітету з протидії корупції Єгор Соболєв.Як повідомлялося, генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування віз до ЄС.

Як повідомлялося, генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування віз до ЄС.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський написав листа до МЗС України, в якому вимагає замінити "четвірку Шокіна", що має обрати кандидатури на адміністративні посади до Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Детальніше читайте в статті "Європейської правди" "Віктор Шокін розпочав велику війну. Проти МЗС та безвізового режиму".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...