Порошенко і Меркель поговорили про Донбас, вибори і корупцію

Середа, 28 жовтня 2015, 13:12

Канцлер Німеччини Ангела Меркель погодилась, що місцеві вибори в Україні відбулися демократично і прозоро.

Про це вона вказала під час телефонної розмови з президентом Петром Порошенком у середу, передає прес-служба Адміністрації президента.

"Співрозмовники відзначили демократичний та прозорий характер місцевих виборів 25 жовтня в Україні, що було підтверджено міжнародними спостерігачами", - йдеться у повідомленні.

Крім того Порошенко і Меркель "наголосили на необхідності використання "вікна можливостей", яке відкрилося завдяки припиненню вогню на Донбасі".

Лідери країн обговорили також "хід реформ в Україні, зокрема судову реформу, децентралізацію та боротьбу з корупцією" і пообіцяли працювати для успішного виконання Україною критеріїв безвізового режиму.

Як відомо, раніше "Європейська правда" повідомляла, що генпрокурор України Віктор Шокін надіслав листа до МЗС, в якомувідмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування віз до ЄС.

Як свідчить копія документа, що опинилася у "Європейської правди", Шокін відмовляється виконувати пункти ПДВЛ, які стосуються ГПУ – навіть ті, які він особисто чув від посла ЄС Томбінського. 

Більш того, він пригрозив розпочати прокурорську перевірку діяльності МЗС, в діях якого, на його думку, "вбачаються ознаки правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органу державної влади".

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевняє, що між МЗС і ГПУ немає ніяких конфліктів на ґрунті виконання вимог безвізового режиму з ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News