Хотлубей: Ризики зриву виборів в Маріуполі зберігаються

Середа, 28 жовтня 2015, 14:12

Мер Маріуполя Юрій Хотлубей вважає, що вибори в місті мають пройти якомога швидше.

Про це він заявив в інтерв'ю місцевому виданню 0629.

"Мені здається, для міста буде краще провести голосування якомога швидше. Маріуполю потрібен діюча міська рада. Накопичуються питання, які повинні прийматися на сесії. Потрібно виділяти додаткове фінансування для Сартани, Восточного, селища Виноградне", - сказав він.

При цьому Хотлубей зазначив, що ризики зриву виборів зберігаються.

"Позавчора, я знаю, міська комісія знову намагалася зібратися. Знову в Палаці металургів (належить СКМ Ахметова - УП). І знову невдало. Контактів вона не підтримує. Конфліктна ситуація зберігається. А тому зберігаються і ризики нового зриву виборів", - сказав Хотлубей.

"Тут висновки має зробити Центральна виборча комісія. Потрібно приймати відповідні рішення, сподіваюся, в Києві це теж розуміють", - додав він.

Хотлубей також розповів, що з самого початку було видно, "що у виборчий процес в Маріуполі закладають бомбу уповільненої дії".

"Все почалося з вибору приміщень для міської та районних виборчих комісій. Місто надало кілька варіантів, однак з якоїсь причини міська комісія вирішила, що їй зручніше буде розташовуватися в будівлі, що належить Метінвесту", - розповів він.

"Потім виникло питання з друком бюлетенів. Друкарня ПАТ "Приазовський рабочий" взяла це замовлення (а друк бюлетенів - це дуже вигідне замовлення). Але ж було зрозуміло, що якщо друкарня належить СКМ, то неминуче виникне конфлікт інтересів. Що і сталося", - розповів Хотлубей.

"І в цій ситуації ЦВК не стала шукати шляхів для виходу з глухого кута, зайнявши одну зі сторін процесу... Це завдало серйозного удару по іміджу Маріуполя", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...