Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко обіцяє у четвер передати ГПУ докази проти спецсслужб РФ

Середа, 28 жовтня 2015, 22:05

Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко планує у четвер передати Генпрокуратурі докази російської участі в плануванні та скоєнні злочинів на Майдані.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

"Завтра йду до Генеральної прокуратури. Після заяв ще тиждень тому в ЗМІ від високопосадовців ГПУ, нарешті отримав виклик. Зрозуміло чому вони так довго тягнули, бо знають, що брешуть, виконуючи замовлення зам’яти російську участь у злочинах проти людяності під час Революції Гідності", - заявив Наливайченко. 

"Завтра я ще раз передам до ГПУ документи, томи яких насправді були передані туди з березня 2014 по травень цього року. У них – чіткі докази російської участі в плануванні та скоєнні злочинів на Майдані. Там факти, прізвища 27 генералів та офіцерів ФСБ, що приїздили сюди та "працювали" з карателями Януковича-Захарченка-Якименка", - зазначив колишній посадовець.

"Документи – все, що треба передати до відкритого суду. Має бути створений в Україні окремий Трибунал для розслідування та покарання виконавців і організаторів злочинів проти людей", - додав Наливайченко.

Як відомо, раніше Генпрокурор Віктор Шокін заявив, що справу про події на Майдані взимку 2014 року, де було  розстріляно активістів,фактично розслідувано.

При цьому Шокін підкреслив, коментуючи заяви Наливайченка про те, що "якийсь російський чиновник взимку 2014 року перебував у Києві і давав команди силовикам стріляти по мітингувальниках", Шокін заявив: "Я попросив Наливайченка надати нам хоч якісь документи, що підтверджують це. Досі їх немає".

"Я не маю даних, що у розстрілі Небесної сотні є російський слід. З тих матеріалів, якими ми зараз володіємо, неможливо зробити такий висновок", - підкреслив Генпрокурор.

Сам Наливайченко заявляв про причетність радника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова до розстрілів на Майдані.

За словами екс-глави СБУ, 20-21 лютого 2014 року Сурков перебував в Україні.

Наливайченко запевняв, що докази надав Адміністрації президента і Генпрокуратурі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...