Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Карпюк назвав свій судовий процес цирком

Четвер, 29 жовтня 2015, 04:10

Фігурант справи УНА-УНСО Микола Карпюк назвав свій процес, що йде у Верховному суді Чечні, цирком.

Про це пишуть Грані.ру.

Так він відреагував на оприлюднення прокурором своїх свідчень, даних під тортурами.

У вівторок Карпюк докладно розповів, де насправді перебував у 1994-1995 та 1999-2000 роках, тобто в той час, коли, за твердженням обвинувачення, він воював у Чечні.

Після цього прокурор почав наполягати на оголошенні показань політв'язня, даних на слідстві, оскільки вони кардинально розходилися з тим, що той сказав у суді.

Карпюк заперечив проти цього, вказавши, що свідчення на слідстві були отримані під тортурами. Проте суддя Вахіт Ісмаїлов зайняв сторону прокурора. Він також дозволив обвинувачу підійти до підсудного і продемонструвати його підписи під листами протоколів допиту. Однак, коли прокурор підійшов до клітки, політв'язень повторив, що свідчення були отримані під тортурами.

"Це ваша брехня, заберіть її собі!" Він також зауважив на підвищених тонах: "Я його і тоді (протокол. - Ред.) Не читав, і зараз не хочу".

Ісмаїлов зробив Карпюку зауваження, однак той продовжував протестувати проти оголошення показань, даних на слідстві. Головуючий пригрозив йому видаленням із залу.

"Я ні в чому не винен. Робіть що хочете", - відповів підсудний. Тоді Ісмаїлов розпорядився вивести Карпюка.

Коли Карпюка видалили, другий фігурант справи, Станіслав Клих, спробував продемонструвати присяжним сліди від тортур струмом на руках і ногах.

"Ось вони - мої підписи!" - Заявив він. Після цього Ісмаїлов перервав засідання.

На наступному засіданні прокурор повторно спробував пред'явити Карпюку його підписи під показаннями. Той знову відмовився переглянути папери, після чого підписи продемонстрували присяжним. Потім він почав зачитувати свідчення.

Після цього Карпюк вже сам попросив про видалення із залу на час оголошення показань. Він пояснив, що "не хоче брати участь цьому цирку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування