Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інтенсивність вибухів в Сватовому зменшилася, пошкоджено 35 будинків

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 06:46

Станом на 6:00 30 жовтня на території арсеналу поблизу міста Сватове продовжують детонувати боєприпаси, однак вибухи стали рідше.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА в Facebook.

"Якщо опівночі їх періодичність складала один вибух на 10 хвилин, то зараз один - на годину", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в результаті розриву снаряда загинула місцева мешканка 1966 народження. Отримали осколкові поранення четверо військовослужбовців. Їм надана медична допомога.

Вибухи у Сватовому. Фото - "Четвертая власть"

За попередньою інформацією, в місті пошкоджено 9 п'ятиповерхівок, 6 чотирьохповерхівок і 20 триповерхових будинків.

У результаті розльоту боєприпасів спалахнули локальні пожежі. Силами бригад ДСНС і військових підрозділів їх вдалося локалізувати і погасити. Вживаються заходи, щоб локалізувати пожежу на арсеналі.

Сватове

З метою контролю за ситуацією в Сватовому створено оперативний штаб, до складу якого увійшли представники Міноборони України, правоохоронних органів, ДСНС, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Місто розділене на 6 квадратів, у кожному з яких ситуацію контролюють групи представників ЗСУ та МВС.Зазначені групи фіксують падіння боєприпасів, що не розірвалися, надають медичну та консультативну допомогу місцевим жителям, а також забезпечують заходи щодо недопущення мародерства.

Здійснюється посилена охорона місця події і периметра самого населеного пункту.

 Налякані сватівці

У 6:00 розпочали роботу 15 зведених груп, до складу яких увійшли мінери, вибухотехніки, співробітники міліції і медичні працівники. Їх завдання - розмінування і вивіз боєприпасів, що не розірвалися.

"З міста евакуйовано пацієнтів Сватівської районної лікарні, будинок пристарілих та школу-інтернат. Також вивезено понад 200 жителів міста, ще близько 500 жителів покинули територію населеного пункту на приватному автотранспорті", - йдеться в повідомленні.

Створено комісію з представників органів влади та місцевого самоврядування, яка фіксує руйнування і визначає матеріальний збиток.

Як відомо, пожежа на складах з озброєнням в Сватовому, де зберігається майже 3,5 тис. тонн боєприпасів почалася близько 19.30 . Раніше повідомлялося про трьох постраждалих і двох загиблих в результаті НП.

За попередньою інформацією пожежа розпочалася в результаті пострілу з ракетниці. Гасити пожежу небезпечно через вибухи боєприпасів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування