Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саперів допустять до складів у Сватовому після локалізації пожежі

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 08:03

З 4:00 вибухи на території військового складу Сватового припинилися, з 7:00 почав роботу міжвідомчий оперативний штаб.

Про це повідомив глава Державної служби з надзвичайний ситуацій Микола Чечоткін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Місто поділене на сектори для того, щоб рятувальники проводили пошуки загиблих і допомагали постраждалим", - сказав він.

У четвер у Сватове вирушив піротехнічний загін, також із Харкова прибула аварійно-рятувальна служба.

На території аварії працюють 200 людей особового складу та 70 одиниць техніки ДержНС.

Після локалізації пожежі до епіцентру вогню допустять саперів, але поки рятувальники не можуть приступити до гасіння пожежі через надзвичайно високий рівень небезпеки для життя, повідомив офіцер прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін.

"Наскільки мені відомо, боєприпаси детонують, але набагато рідше, ніж вночі або учора ввечері, десь, може, раз на годину. Підійшла техніка, підійшли танки, підійшло все, що можливо, але гасіння не може початися, там стан не настільки безпечний, щоб могли підійти представники ДержНС, а після того як пожежа буде локалізована і не буде вибухів, тоді туди будуть допущені сапери", - розповів він.

Раніше радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомляв про 2 загиблих і 3 постраждалих. За інформацією міського голови Сватового Євгена Рибалки, загинули двоє людей, четверо – поранені.

"Загинула жінка – продавець магазину – від осколка снаряда. Також загинув чоловік. 4 поранених. Під завалами на території артдивізійної бази лежить військовий – живий, дістатися до нього немає можливості", - повідомив він.

Як відомо, близько 19:30 у четвер, 29 жовтня, у Сватовому почалася пожежа на складах, де зберігається майже 3,5 тисячі тонн боєприпасів.

За попередньою інформацією, пожежа почалася в результаті пострілу з ракетниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування