Усенко-Чорна оголосила голодування

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 11:27

Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна оголосила голодування.

Про це вона повідомила "Українській правді" у п'ятницю.

"На сьогодні склалася ситуація, коли суспільство, політикум не сприймає чинний склад ЦВК. Незважаючи на те, що в законодавстві містяться норми, які дозволяють членам ЦВК продовжувати обов'язки і зобов'язують членів комісії продовжувати виконувати свої повноваження.

За її словами, деякі народні депутати вимагають відставки членів ЦВК і навіть погрожують членам ЦВК фізичною розправою.

Усенко-Чорна зазначила, що потрапила до лікарні після тиску на неї:

"Так сталося, що я зараз госпіталізована у лікарню Феофанія, у мене був певний криз учора і доки президент і Рада не приймуть рішення, якого вимагає суспільство по ротації членів ЦВК, я оголошую голодування. Зі вчорашнього дня. Хай група при владі сформує склад ЦВК, якому буде довіряти партія "Укроп", і все буде дуже добре в нашій краіні", - заявила вона.

"Я не можу як член ЦВК просто припинити виконувати свої повноваження. Тому що мені загрожує кримінальна відповідальність за службову недбалість. Звільнити мене від виконання повноважень члена ЦВК може тільки Рада, прийнявши відповідне рішення", - наголошує Усенко-Чорна.

"Мене дуже просили піти із ЦВК, все що я можу зробити - поставити умову звільнити мене від такого обов'язку. Іншого виходу немає", - зазначає член ЦВК.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування