Венеціанська комісія стурбована корупцією в українських судах

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 13:20

Європейська комісія "За демократію через право" ("Венеціанська комісія") стурбована корупцією в українських судах. Водночас там вітають відмову від ініціативи звільнити всіх суддів.

Про це під час брифінгу сказав секретар комісії Томас Меркерт, пишуть Українські новини.

"Ми в" Венеціанської комісії "стривожені, що є такі проблемні моменти в судовій системі України, особливо, проблеми, які стосуються корупції", - заявив він.

Меркерт зазначив, що "Венеціанська комісія" вітає утвердження Конституційною комісією остаточного проекту змін до Конституції в частині правосуддя.

Він висловив сподівання, що це посприяє реформуванню і очищенню української судової системи.

Крім того, "Венеціанська комісія" вітає відмову Конституційної комісії від ініціативи звільнити всіх суддів.

"Ми задоволені тим, що будуть впроваджені спеціальні заходи для того, щоб очистити судову владу. Ми раді, що ці пропозиції не заходять надто далеко, зокрема, що не буде тотального звільнення всіх суддів", - заявив він.

За його словами, Україна не перебуває в постреволюційній ситуації і не вимагає кардинальних заходів в очищенні судової системи.

Крім того, "Венеціанська комісія" вважає, що звільнення всіх суддів загальмувало б судову реформу в Україні і призвело б до колапсу всієї системи правосуддя.

Меркерт зазначив, що проведення кваліфікаційного оцінювання всіх суддів цілком дозволить підвищити ефективність судової системи.

У п'ятницю Конституційна комісія затвердила остаточний проект змін до Конституції в частині правосуддя.

Цим проектом не передбачено звільнення всіх суддів в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування